گزارش بررسی تغییرات مکانی – زمانی شوری خاک دشت ارومیه با روش انتروپی حداکثر اریب و تاثیر آن بر کشاورزی در منطقه

به طور كلی شوري خاكهاي اطراف دریاچه را میتوان به دو دسته تقسيم نمود، اراضی كه به طور ذاتی و اوليه شور هستند و اراضی كه به طور ثانویه شور شدهاند. شوري ثانویه ممكن است در اثر عواملی چون آبياري با آب شور، بالا آمدن سطح آبهاي زیرزمينی و شوري ناشی از رسوبات بادي، ایجاد شود. در حال حاضر نيز به دليل استفاده از آب شور و با كيفيت پائين در منطقه، اراضی در حال شور شدن هستند و تغيير كاربريها به سمت محصولات مقاوم به شوري صورت میگيرد. اگر این روند ادامه یابد، در نهایت این زمينها به اراضی بایر بدل خواهند شد. در حال حاضر، بخشهائی از اراضی واقع در جنوب، جنوب شرق و غرب دریاچه به دليل قرار گرفتن در جهت بادهاي غالب، تحت تاثير رسوبات نمكی بادرفت قرار گرفته و قسمتهائی از باغات این مناطق در حال خشك شدن می باشند. اگرچه تاكنون كار علمی دقيقی در تائيد این مطلب صورت نگرفته است، اما شواهد بازدیدهاي صحرائی و وجود نمك در اندامهاي هوائی گياهان مثل برگها و نيز تصاویر ماهوارهاي، تائيد كننده این مطلب است.