با تدوین برنامه مدیریت جامع تالاب گاوخونی، اجرای اقدامات احیایی این تالاب نظامند شده و امید برای احیای آن افزایش می یابد.
مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب های ایران نجات و احیا تالاب گاوخونی را منوط به بازنگری جدی در الگوهای توسعه و مدیریت منابع آب در سطح حوضه آبریز زاینده رود دانست و با اشاره به برگزاری کارگاه سوم تدوین برنامه مدیریت جامع تالاب گاوخونی در اصفهان افزود: تابحال گام های اصلی تدوین برنامه مدیریت این تالاب برداشته شده و تقریبا چارچوب اصلی برنامه با نظرات فنی و مشورتی شرکت کنندگان در کارگاه شکل گرفته است. وی ادامه داد: تالاب گاو خونی یکی دیگر از تالاب های مهم کشور است که در آینده نزدیک صاحب برنامه جامع مدیریت، حفاظت و احیاء خواهد شد.
سلیمانی روزبهانی با اشاره به ضرورت تدوین و اجرای برنامههای مدیریت برای تالاب های کشور افزود: اکوسیستم های تالابی از جمله حساس ترین اکوسیستم ها به تغییرات هستند و مدیریت نامناسب منابع آب و خاک در حوضه به سرعت بر آنها تأثیر گذاشته و باعث از بین رفتن همه یا بخشی از کارکردهای آنها میشود. وی افزود: تالابها در مناطق خشک و نیمه خشک خدمات حیاتی را به تنوع زیستی و جوامع بشری اطراف خود ارایه مینمایند که از این بین میتوان به یکی از کارکردهای مهم تالاب گاوخونی که تعدیل آب و هوای منطقه است اشاره کرد که با وضعیت حال حاضر، علاوه بر از بین رفتن این کارکرد شاهد گسترش منابع تولید ریزگرد از بستر تالاب هستیم. وی ادامه داد: با این حال سازمان حفاظت محیط زیست با حمایت از تدوین برنامه تالاب های کشور با مشارکت کلیه ذینفعان و دست اندرکاران عزم جدی برای رفع مشکلات تالاب ها و حفاظت از آنها را دارد.