مدیر طرح حفاظت از تالاب های ایران گفت: احیا و بازگشت زندگی دوباره دریاچه هامون در گرو تعامل و دیپلماسی مناسب با کشور افغانستان است.
محسن سلیمانی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: مجموعه دریاچه یا تالاب بین المللی هامون در چند دههگذشته متاسفانه دچار آسیب های جدی شده است یعنی نتوانسته ایم آب ورودی و مناسب برای مجموعه تالاب های هامون داشته باشیم.
وی ادامه داد: در دو یا سه سال گذشته آورد خوبی برای تالاب هامون اتفاق افتاده اما این بدان معنا نیست که تالاب هامون کاملا احیا شده است و به وضعیت مطلوبی رسیده ایم.
این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: اتفاقاتی که برای تالاب هامون در حال حاضر می شود پیش بینی کرد بر دو دسته است:
1- رایزنی و دیپلماسی مناسب با کشور افغانستان برای گرفتن حقابه متعلق به تالاب هامون برای اینکه سرشاخه های آبی که به تالاب هامون سرازیر می شود عمدتا در کشور افغانستان است.
2- موضوع مدیریت آب در درون سرزمین خودمان یعنی ما در طول سال های گذشته حتی از منابع آبی موجود در کشورمان نیز به تالاب هامون دریغ کرده ایم به همین دلیل به نظر می رسد فعالیت هایمان را در این دو محور باید افزایش دهیم تا مطمئن شویم که تالاب هامون وضعیت اش نسبت به سال های قبل بهبود می یابد و مردم منطقه زابل بتوانند از مواهب تالاب هامون استفاده کنند.
وی افزود: نگاه ما به تالاب ها موضوع مدیریت حوضه ای است، از آنجایی که بخش عمده ای از حوضه آبریز تالاب هامون در کشور افغانستان قرار گرفته است و اگر بخواهیم تالاب هامون را در سطح حوضه آبریز مدیریت کنیم باید کشور افغانستان حضور داشته باشد.
وی تاکید کرد: اگر افغانستان در زمینه توسعه منطقه اش گام بردارد این موضوع آسیب دو چندانی به تالاب هامون وارد خواهد کرد.
مدیر طرح حفاظت از تالاب های ایران ادامه داد: در حوزه آبریز تالاب هامون باید یک همکاری مشترک قوی و منسجم بین کشور ایران و افغانستان شکل بگیرد تا بتوانیم هامون را نجات دهیم.
وی با اشاره به مذاکرات صورت گرفته با کشور افغانستان افزود: مذاکراتی با کشور افغانستان و رئیس جمهور آن به همراه مسئولان کشورمان در سطح عالی آغاز شده است، ولی اینکه به چه نتایجی رسیده اند ما هم از آن مطلع نیستیم.