تدوین و انتشار دستورالعمل‌های فنی جهت ارتقاء سطح مدیریت و بهبود وضعیت تالاب‌های کشور

از جمله این انتشارات و دستورالعمل ها می توان به راهنمای تعیین نیاز آبی تالاب‌های کشور راهنمای سیپا، راهنمای ارزش گذاری اقتصادی تالابها، راهنمای تدوین برنامه‌های مدیریت جامع زیست بومی، شیوه‌نامه پایش آنلاین تالاب‌ها، راهنمای ارزیابی آسیب‌پذیری رامسر سایت‌های ایران، راهنمای آزمایش‌های عملی برای اکوهیدرولوژی و ... اشاره کرد.
در حال حاضر تعداد انتشارات CIWP به بیش از 100 مورد در زمینه‌های مختلف مرتبط به تالاب‌ها رسیده است. بخشی وسیعی از این انتشارات اختصاص به مسائل فنی و تخصصی تالاب‌ها دارد که تلاش می‌کند علاوه بر ارتقای دانش فنی دست‌اندرکاران تالابی، ابزاری برای حفاظت و مدیریت موثر تالاب‌ها فراهم نماید. برای نمونه راهنمای تعیین نیاز آبی تالاب‌ها، علاوه بر مرور کلیه روش‌های مورد استفاده برای تعیین نیاز آبی تالاب‌ها در سطح دنیا از گذشته تابحال، روش متناسب با تالاب‌های کشور را معرفی نموده و به عنوان دستورالعمل اجرایی در مطالعات تعیین نیاز آبی تالاب‌های کشور کاربرد دارد.
همچنین تجربیات CIWP در موضوع استقرار رویکرد زیست‌بومی و تدوین برنامه‌های مدیریت جامع، تحت مجموعه دیگری با عنوان راهنمای تدوین برنامه‌های مدیریت جامع گردآوری و منتشر شده است که به عنوان دستورالعملی برای تدوین برنامه‌های مدیریت جامع کاربرد دارد. همچنین در حال حاضر، این راهنما در دست بازنگری بوده که با استفاده از تجربیات جدید نسخه دوم آن به زودی تدوین و منتشر خواهد شد.
از جمله تجربیات دیگر CIWP می‌توان به تهیه شیوه‌نامه پایش آنلاین تالاب‌ها اشاره کرد که مجموعه اقدامات طرح همراه با پیشنهادات و راهنمایی‌های در جهت اجرایی کردن پروتکل پایش برنامه‌های مدیریت جامع در بخش پایش آنلاین تالاب‌ها است. در این شیوه‌نامه به نحوه انتخاب شیوه مناسب برای پایش یک تالاب، تا نصب و راه‌اندازی ابزارهای مناسب و چگونگی ذخیره و استفاده از داده‌ها شرح و توضیح داده شده‌اند.
در خصوص راهنمای ارزیابی آسیب‌پذیری رامسر سایت‌های ایران، سنجش سطح آسیب‌پذیری اکوسیستم‌های تالابی و اجزای آنها می‌تواند بعنوان یک ابزار موثر در راستای اولویت‌بندی برنامه‌های حفاظتی، تدوین و تقویت سیاست‌ها و برنامه‌ها، توسعه استراتژی‌های مدیریتی، بودجه‌بندی و شناسایی نیازها و کمبودهای اطلاعاتی مورد استفاده قرار گیرد. در این راستا CIWP تدوین و دستیابی به رویکردی جامع به منظور ارزیابی آسیب‌پذیری رامسر سایت‌های ایران را در برنامه‌ کاری سال 2017 خود قرار داد. بدین منظور این نوشته با هدف انتشار و گسترش مفهوم ارزیابی آسیب‌پذیری اکوسیستم‌های تالابی، رویکردی که بر مبنای اطلاعات موجود، اسناد در دسترس و دانش کارشناسان ملی، استانی و محلی پایه‌گذاری گردیده و به شرایط و ابزارهای آزمایشگاهی خاص نیاز ندارد را ارائه می‌دهد. این کتابچه خواننده را از تئوری ارزیابی آسیب‌پذیری رامسر سایت‌ها تا ارائه گام‌های عملی به سوی اجرایی شدن آن رهنمون می‌سازد و با ارائه چارچوبی در خصوص چگونگی ارزیابی آسیب‌پذیری رامسر سایت‌های ایران، فرایند پیاده‌سازی آن را تشریح می‌نماید.
راهنمای آزمایش‌های عملی برای اکوهیدرولوژی عنوان ترجمه‌ای است که به منظور مدیریت پایدار آب و حل مسائل چند وجهی پیرامون آن، می‌پردازد. از این رو، توسعه علم اکوهیدرولوژی یک رویکرد جدید در علوم محیط زیستی است که به ترویج تلفیق علوم هیدرولوژی و اکولوژی برای مدیریت پایدار منابع آب می‌پردازد. توسعه مفهوم اکوهیدرولوژی منعکس کننده نیاز فوری به توسعه و اجرای روش‌های جدید و مقرون به صرفه برای بهبود پایداری آب، در مواجهه با افزایش فشار بر منابع آب شیرین است.
مترجمان کتاب حاضر درصدد بوده‌اند تا براي مخاطبان آن، اعم از دانشجويان در مقاطع مختلف کارشناسي، کارشناسي‌ارشد و دکتري تخصصي، اعضاي هيأت علمي دانشگاه‌ها و مؤسسات و مراکز تحقيقاتي کشور، کارشناسان و متخصصان شاغل در مؤسسات و سازمان‌هاي اجرايي و مديريتي تحت پوشش وزارت نيرو، وزارت جهاد کشاورزي، وزارت کشور، سازمان هواشناسي کشور، سازمان حفاظت محيط زيست کشور و ساير ادارات و مؤسسات دولتي مرتبط و شرکت‌هاي مهندسين مشاور، اطلاعاتی جامع و کاربردي در زمینه «اکوهیدولوژی» ارائه نمايند.